top of page

Welke raambekleding op kantoor

Je brengt elke dag veel tijd door op kantoor. Steeds meer mensen werken vanuit huis. Waar je ook werkt, de juiste raambekleding is belangrijk voor een prettige werkplek. Je hebt privacy nodig tijdens je werkuren, maar tegelijkertijd ook veel licht.

Tijd voor een goed interieuradvies: Door de juiste raambekleding te kiezen, geef je je kantoor de juiste uitstraling en ben je productiever. We hebben de meest geschikte raambekleding  voor op kantoor op een rijtje gezet.

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën voldoen perfect aan de eisen van voldoende licht en privacy. Door de lamellen te kantelen, bepaal je het uitzicht van buitenaf én de lichtinval. Er is veel keuze in kleuren en lamelbreedtes. Houten jaloezieën passen zowel bij een industrieel interieur, en geven deze meteen een warmere uitstraling. Ook zijn er diverse bamboesoorten verkrijgbaar. Wil je een super strak geheel, dan zijn aluminium jaloezieën een goede keuze.  Er bestaan zelfs geperforeerde aluminium jaloezieën: Deze laten  in gesloten toestand nog een kleine hoeveelheid licht door. Deze jaloezieën zijn erg geliefd, omdat ze er minder kil uitzien en als je de jaloezieën sluit, heb je geen last meer van fel zonlicht.

IMG_7077.jpg

Gordijnen op kantoor

Gordijnen zijn zeer geschikt voor kantoor: steeds vaker wordt er een huiselijke sfeer bereikt door een mooie (transparante) stof in waveplooi te plaatsen. Een gordijn is niet alleen geschikt om voor de ramen te plaatsen, maar is ook een prachtige aanvulling aan de binnenkant van een glazen scheidingswand van je vergaderruimte. Naast dat een gordijn een warme sfeer geeft, werkt het ook positief mee aan de verbetering van de akoestiek. Wist je dat er ook transparante stoffen zijn die een akoestisch dempende functie hebben? Voor standaard stoffen geldt, hoe dikker de stof, hoe meer isolerend deze werkt  (gemiddeld ontsnapt 37% van de warmte via de ramen). 

Voor bedrijven zijn er zelfs brandvertragende stoffen verkrijgbaar, geweven met Trevira garen. Dit garen is speciaal gemaakt voor de projectmarkt, zodat na een reinigingsbeurt de stoffen brandvertragend blijven.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn sfeervol en bovenal een functionele toevoeging aan je kantoor. Plisségordijnen worden steeds vaker gekozen en zijn ook geschikt voor kleine en grote ramen en draai- kiepramen.  Het voordeel van plisségordijnen is de keuze voor het top down bottom up systeem. Wil je niet dat voorbijgangers je zien zitten? Maar heb je wel behoefte aan daglicht? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant.

Rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen in elke ruimte worden gebruikt, dus perfect voor kantoren. Of het nu gaat om een ​​vergaderruimte of een (thuis)kantoor, rolgordijnen zijn een aanwinst voor je werkomgeving. Rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen, zowel verduisterend, zonwerend als transparant. Voor kantoren worden vaak licht doorlatende rolgordijnen toegepast omdat het de inkijk beperkt en tegelijkertijd voldoende licht binnenlaat. Dit verhoogt de privacy en het werkcomfort. Als je ervoor kiest om de rol in een bak te laten leveren, dan ontstaat er een luxer geheel waarbij de rol mooi is weggewerkt.

Heb je hulp nodig bij het aanschaffen van de juiste raambekleding, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

bottom of page