top of page

Succes met hospitality

Hospitality is dé manier is om klanten te benaderen en aan je te binden. Dit is de reden dat er steeds meer concepten ontstaan die op basis van een bijzondere ervaring en beleving klanten proberen aan te trekken.

Hierdoor is de noodzaak ontstaan om interieurontwerpen te creëren waarbij de klant gezien wordt, waar contact met de klant wordt gemaakt en waar men inspeelt op klantbeleving.

Met hospitality ofwel gastvrijheid kan veel succes worden bereikt. Hospitality is een begrip welke begonnen is bij de horeca, maar inmiddels ook ruimschoots wordt toegepast binnen andere sectoren zoals de zorg, het bedrijfsleven en retail.

 

Wat maakt hospitality dan zo belangrijk?

Bijvoorbeeld om de beste werknemers aan te trekken en te behouden: De huidige generatie millenials willen werken in een omgeving waar zij zich thuis voelen, waar ruimte is voor ontspanning en voor menselijk contact.

Ook op je klant heeft een gastvrije uitstraling een aantrekkelijke werking; als men zich thuis voelt, zal deze langer blijven, meer besteden en vaker je bedrijf bezoeken.

foto blog hospitality 2.jpg

Hoe pas je hospitality toe? Het is te makkelijk gedacht om een huiskamersetting of een horecaconcept te integreren in je een bedrijfsruimte, de klant van vandaag prikt daar snel doorheen.

Bij een goed ontwerp komt meer kijken: het is de kunst om juist onbewust in te spelen op de wensen en behoeftes van de klant. De klant jouw verhaal vertellen, onverwachte sociale interactie uitlokken, een omgeving waar je kan ontsnappen aan de buitenwereld.

Welke eisen worden er dan gesteld aan het ontwerp? De klant dient bijvoorbeeld in een oogopslag te zien waar hij anderen kan ontmoeten of juist zich kan afzonderen voor een persoonlijk gesprek, waar hij kan werken of om advies kan vragen.

Het is belangrijk is dat er voor de klant een keuzevrijheid overblijft. Je wilt tenslotte zelf bepalen waar je gaat zitten; of dat nu op een rustige plek is of in de schijnwerpers.

Met een goed ontwerp is de kunst begrepen om mensen het gevoel te geven dat ze zich op een bijzondere en unieke plek bevinden. Dit door het gebruik van bijzondere producten en materialen, welke de toegankelijkheid verhoogt, en de mogelijkheden biedt tot interactie en keuzevrijheid.  Met andere woorden: een omgeving die verrast en die tot de verbeelding spreekt.

foto blog hospitality .jpg

Studio Blauw maakt ontwerpen waarin zowel klanten als medewerkers zich thuis voelen. Wij beschikken over alle kennis en middelen om het maximale potentieel uit jouw interieur te halen. Zodra je binnenstapt, voel je je welkom. Dit bijzondere hospitality gevoel is kenmerkend voor onze ontwerpen.

bottom of page