top of page

Inrichting kantoor en de invloed van horeca

De huidige veranderende trends geven aan dat we anders vorm gaan geven aan de manier waarop we leven, werken en recreëren. Een van die trends is de invloed van de horeca op de kantoorinrichting. Terwijl de horeca zelf verandert (lobby als woonkamer, focus op welzijn, impact van biophilic design, nadruk op locatie, etc.), duiken deze ontwikkelingen ook op in het interieurontwerp van commerciële en bedrijfsruimten.

De vraag naar flexibele werkplekken, samenwerkingszones, stiltezones richt zich allemaal op de werknemer en stelt hoge eisen aan de kantoorinrichting. Werkgevers proberen talent aan te trekken en te behouden in een concurrerende wereld.

Trends uit de horeca hebben een steeds sterkere invloed op commerciële kantoorruimtes en de kantoorinrichting. Dit gaat veel verder dan alleen het ontwerp en de inrichting van de ruimte, maar ook de programmering, ruimteplanning en functionaliteit van het kantoor zelf.

office foto 2 tiny.jpg

Inrichting kantoor gericht op samenwerkingsruimte

Nu de wereld mondialer wordt dan ooit tevoren, is er tegelijkertijd een verlangen om op regionaal niveau te verbinden: door eten en drinken en door sfeerbepaling. Deze tendensen veranderen de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ze veranderen ook de manier waarop mensen met hun omgeving omgaan.

Vergaderruimte.jpg

Men gaat er steeds meer van uit dat onze werkruimten een enorme invloed op ons hebben, niet alleen op de kwaliteit van onze output, maar ook op ons algemeen welzijn. De grootte van het kantoor is niet langer de focus. In plaats daarvan zijn meer gedeelde ruimtes voor samenwerking, meer sociale hubs voor spontane en organische interacties, en minder privéruimte naar de voorgrond van het ontwerp verschoven. Gemeenschappelijke werkruimte maakt innovatie en werknemerstevredenheid mogelijk, wat de bedrijfscultuur opbouwt. Dit zal uiteindelijk weerspiegelen op het bedrijfsmerk.

Heb je vragen of hulp nodig bij de inrichting kantoor, neem gerust contact met ons op.

bottom of page