top of page

Hoe is de akoestiek van jouw kantoor?

Bij het inrichten van de werkruimte wordt niet altijd gedacht aan absorberende materialen om de akoestiek te verbeteren. Niets is vervelender dan door bellende en pratende collega’s of mensen die in de ruimte lopen slecht verstaanbaar te zijn. De akoestiek speelt dan een belangrijke rol binnen een interieurontwerp omdat slechte akoestiek afleidt, leidt tot stress en concentratieverlies of vermoeidheid. Zelfs schermwerk uitvoeren kan door een slechte akoestiek onaangenaam zijn. Met name in ruimtes met hoge plafonds, gestucte muren, gietvloeren of plavuizen en grote ramen verdient akoestiek extra aandacht.
 

5 interessante tips om je akoestiek te verbeteren:

 

1. Geluidsabsorberende materialen in vloeren en plafonds

Geluidsoverlast kun je vrij eenvoudig aanpakken door gebruik te maken van zachte materialen. Zachte materialen nemen geluid op en zorgen dus dat de galm minder is. Verwerk ze vooral in plafonds zoals speciale absorberende systeemplafonds en geluiddempende vloerbekleding.

Akoestische lampen.jpg

2. Vloerbekleding

Voorzie een harde vloer (denk aan plavuizen, gietvloer, keramisch laminaat, etc.) van zachte materialen. Heb je geen budget gebruik dan vloerkleden waarmee je de ruimte tevens sfeervoller maakt.

 

3. Wandpanelen

Hang geluiddempende panelen op die je kan bedrukken met je logo, een print, etc. Hiermee kan je je interieur tevens een opfrisser geven.

 

4. Breek de geluidsgolven

Heb je een grote werkruimte waarin geluidsgolven niet worden onderbroken, kies dan voor grote kasten (met absorberend materiaal) of grote planten om de geluidsgolven te breken of zelfs akoestische lampen. Hiermee maak je een grote ruimte ook nog eens knusser.

 

5. Systeemplafonds

Bij de bouw of verbouwing van kantoren kan rekening gehouden worden met het soort plafond dat wordt geplaatst. Speciale systeemplafonds absorberen geluiden waardoor de ruimte minder gehorig wordt. Ze zijn er in verschillende, in aantrekkelijke stijlen verkrijgbaar en ook erg functioneel.

Heb je hulp nodig bij het vinden van akoestische oplossing, neem gerust contact met ons op.

bottom of page